NİŞASTALI PASTANE POĞAÇASI



 NEFİS NİŞASTALI PASTANE POĞAÇASI NASIL YAPILIR
Muhteşem bir poğaça....hele fırından çıktığında anlatılmaz bir lezzet...Nişasta ayrı bir kıvam veriyor..Artık pastaneden poğaça almanıza gerek kalmayacak....

·         MALZEMELER:
·         1 paket yaş maya ( 42 gr.)
·         1 adet yumurta ( Akı hamura sarısı üzerine)
·         2 su bardağı süt
·         yarım su bardağı sıvı yağ
·         2 yemek kaşığı toz şeker
·         1 yemek kaşığı tuz
·         1 su bardağı nişasta
·         5,5- 6 su bardağı un
·         İÇİ İÇİN:
·         Peynir
·        maydanoz
·         ÜZERİ İÇİN:
·         yumurta sarısı
·         1 çay kaşığı sıvı yağ
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabının içine ılık süt ve mayayı alıp,mayayı eritiniz.
·         Sıvı yağ ve yumurta akını ekleyip karıştırınız.
·         Nişasta ve unu ekleyiniz.
·         Üzerine şeker ve tuzu serpiniz.
·         Hafif ele yapışan bir hamur yoğurunuz.
·         Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda hamur iki katına ulaşıncaya kadar mayalandırınız.
·         Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz büyükçe bezeler yapınız.
·         (Ben 30 adet beze yaptım).
·         Peynir ile  ince kıyım kıyılmış maydanozu karıştırınız.
·         Bezeleri avucunuzun içinde bezeyi açıp iç malzemeden koyunuz ve bezeyi kapatınız.
·         Ek yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla diziniz.
·         Üzerine yumurta sarısı sürünüz.
·         çatal yardımıyla üzerine artı şeklinde çizikler yapınız.
·         Soğuk 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.

·         AFİYET OLSUN






0 Komentar untuk "NİŞASTALI PASTANE POĞAÇASI"

Back To Top