ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI



       
 ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI
Yapımı zahmetli olsa da özellikle davet ve bayram  yemeklerimizin vazgeçilmezidir...

·         MALZEMELER:
·         yarım kilo asma yaprağı
·         İÇİ İÇİN:
·         Yarım kilo pirinç
·         1 kilo kuru soğan
·         1 demet maydanoz
·         1 demet dereotu
·         1 demet taze nane veya 1 yemek kaşığı kuru nane
·         1 Türk kahvesi fincanıdolmalık fıstık
·         1 Türk kahvesi fincanı kuş üzümü
·         Yeterince tarçın-tuz-karabiber- 1 silme yemek kaşığı toz şeker
·         zeytinyağı
·         1 adet limon
·         YAPILIŞI:
·         Yaprakları kaynar suda çok eritmeden haşlayalım ve süzelim.
·         İÇİ İÇİN;
·         Soğanları yemeklik doğrayalım ve fıstıklarla birlikte pembeleşene değin kavuralım.
·         Pirinçleri de ilave edip kavurmaya devam edelim.
·         Pirinçler tane tane olunca suda bekletilmiş ve süzülmüş üzümü ve baharatları ekleyelim.
·         Yarım çay bardağı kadar su ilave edelim suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
·         İnce kıyım yeşillikleri doğrayıp ilave edelim ve demlenmeye bırakalım.
·         Yaprakların saplarını koparalım ve damar kısımları içe gelecek şekilde uç kısımlarına yeteri kadar iç malzememizden koyarak saralım.
·         Tencerenin dibini kaplayacak kadar yaprak serelim.
·         Ve sarmaları dizelim.
·         En üste limon dilimleri sıralayalım.
·         Yeterince sıcak su ekleyelim.
·         Üzerlerine yeteri kadar zeytinyağı ve tuz serpelim.
·         Üzerlerine açılmamaları için bir tabak kapatalım.
·         Tencerenin kapağını örterek, kaynayana kadar önce harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.
·        Ağzı kapalı olarak piştikten sonra soğutalım.

·        AFİYET OLSUN 
0 Komentar untuk " ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI"

Back To Top