SİMİT KEBABI




SİMİT KEBABI NASIL YAPILIR
Nefis bir kebap tarifi...pişerken evi mis gibi kebap kokusu sardı...tıpkı kebap salonları gibi...yapımı çok pratik...pişme süresi kısa....6-8 kişilik...arzu ederseniz tabakta servis yerine  dürümün içinde servis yapabilirsiniz..mutlaka denemenizi öneriyorum...


·         MALZEMELER
·         750 gram kebaplık kuzu kıyma
·         1 adet rendelenmiş kuru soğan
·         1 çay bardağından az fazla köftelik simit (İnce bulgur)
·         1 çorba kaşığı nane
·         2 çorba kaşığı acı kırmızı biber
·         Tuz
·         Karabiber
·         Üzeri için:
·         Domates ve biber
·         YAPILIŞI:
·         Bir kabın içine simidi ( Bulgur) alınız ve üzerini az geçecek kadar sıcak su koyunuz.
·         Simit şişene kadar bekleyiniz
·         Şişen simidi  kıymaya ekleyiniz.
·         Diğer  malzemeleri ekleyip,ara sıra elinizi  ıslatılarak yoğrulmaya devam ediniz.
·         Fırın tepsisine yağlı kağıt seriniz.
·         Yoğurduktan  sonra şekil verilerek kebap şişine geçiriniz.
·         Şişi etin içinden çekilerek çıkarınız ve kebapları yağlı kağıt üzerine diziniz.
·         Domates ve biber dilimleri sıralayınız.
·         Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriniz.
·         Yaklaşık 25- 30 dakika arasında kebaplar pişiyor.
·         Sıcak servis yapınız
·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "SİMİT KEBABI"

Back To Top