HAVUÇ RÜYASI



HAVUÇ RÜYASI
Tadı portakal tadında...havuç sadece renk veriyor...çok hafif ve lezzetli...
Sevgili İREM OFLUOĞLU İRENİMU' ya tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık...


·         MALZEMELER:
·         1 kg havuç
·         2 su bardağı toz şeker
·         4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
·         2 paket vanilya
·         1 limon kabuğu rendesi
·         1 limonun suyu
·         Arası için
·         Pötibör bisküvi
·         YAPILIŞI:
·         Havuçları soyun, iri doğrayın ve 4 su bardağı suyla haşlayın
·         Haşlanan havuçları rondodan geçirip püre yapın.
·         Haşlama yaptığınız suyu (Eksilmişse su ile 4 bardağı tamamlayın) diğer malzemeleri katarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin
·         Havuç püresini de katıp 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın.
·         Orta boy bir borcamı suyla ıslatın
·         Ve biraz kremadan koyun .
·         Bir kat bisküvi dizin ve üzerine muhallebi dökün.
·         Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapın.
·         Ben küçük kare borcam kullanarak 5 kat oluşturmayı tercih ettim.
·         Üzerini istediğiniz biçimde süsleyin (Krem şanti, ceviz, fıstık v.b), dolapta dinlendirip servis edin.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "HAVUÇ RÜYASI"

Back To Top