MUHALLEBİLi KEMALPAŞA TATLISI


 MUHALLEBİLİ  KEMALPAŞA TATLISI
Sevgili AYNUR EGE, çok pratik ve nefis bir tatlı tarifi paylaşmışlar...teşekkür ederiz...ellerinize sağlık...

·         MALZEMELER:
·         1 paket kemalpaşa tatlısı
·         şeker
·         Muhallebisi için:
·         1 kilo süt
·         2 yemek kaşığı mısır nişastası
·         3 yemek kaşığı un
·         6 yemek kaşığı  toz şeker
·         2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
·         1 paket vanilya
·         Üzeri için:
·         2  çay bardağı Hindistan cevizi
·         YAPILIŞI:
·         Kemal paşa tatlısını paketin üzerindeki tarife göre pişiriniz
·         Ve dikdörtgen borcama alınız.
·         Soğumaya bırakınız.
·         Bir tencereye süt, nişasta, un ve şekeri alınız.
·         Muhallebi kıvamında göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
·         Pişmeye yakın Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyiniz.
·         Pişen muhallebiyi mikser ile çırpınız.
·         Ve tatlının üzerine dökünüz.
·         1 çay bardağı Hindistan cevizini çok kısık ateşte hafif rengi dönünceye kadar kavurunuz.
·         Kavrulmuş Hindistan cevizi ve sade Hindistan cevizi ile tatlının üzerini süsleyiniz.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk " MUHALLEBİLi KEMALPAŞA TATLISI"

Back To Top