TRUFFLE ( Çırağan Palace Kempinski Tarifi)


TRUFFLE
Bumerang Deneyim Günleri kapsamında,Çırağan Palace Kempinski Istanbul  Pastane Şefi ve Çikolata Üstadı William McCarrick ile TuğraTruffle yaptık..işte sizlere profesyonlece muhteşem bir  Trufle reçetesi...

·         Tuğra Trüf – Tuğra Restaurant & Lounge’un yeni imza çikolatası! Siyah çikolata, kurutulmuş kiraz, kakule, tarçın, safran, karabiber, kimyon, kırmızıbiber ve kekik gibi lezzetlerin buluştuğu gerçek bir lezzet bombası.
         
·         Tugra Truffle – our new signature truffle! Dark chocolate, dried cherries, cardamom, cinnamon, saffron, black pepper, cumin, red pepper and oregano are combined make this incredible taste. taste.




·         MALZEMELER:
·         400 g bitter çikolata
·         50 g yoğun krema
·         Bir tutam, tarçın, kakule, toz zencefil ve toz karanfil
·         2 adet kuru kayısı
·         YAPILIŞI:
·         200 gram bitter çikolatayı benmari usulü eritiniz..
·         50 gram yoğun krema içerisine dökünüz.
·         İyi bir şekilde karıştığından emin olana kadar karıştırmaya devam ediniz.
·         Ardından bir tutam tarçın, kakule, toz zencefil ve karanfil ekleyiniz.
·         Karışımı soğuması için dolapta 3 saat bekletiniz.
·         Küçük çay kaşığı yardımı ile avuç içerisine küçük lokmalık toplar alınır ve rulo yapınız..
·         İki adet kuru kayısı küp halinde doğrayıp ve her bir top içerisine yerleştiriniz.
·         Çikolata topları sertleşinceye kadar dolapta 2 saat daha bekletiniz.
·         İlave olarak 200 gr bitter çikolata daha eritiniz..
·         Eritilmiş çikolataya her bir çikolata topunu teker teker batırınız.
·         Çikolataya batırma işlemi bir kez daha yapınız.
·         Daha sonra truffleri içi tarçın dolu derin kaseye hızlıca bırakınız.
·         Servis tabağına alınız.

AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "TRUFFLE ( Çırağan Palace Kempinski Tarifi)"

Back To Top