3 2 1 POĞAÇASI (GALETA UNLU)
3 2 1 poğaçası bir zamanlar çok moda bir tarifti... facebook sayfamı açtığımda ilk paylaştığım tariflerden biridir...Bu defa yapım aşamalarıyla paylaşıyorum...Takipçilerimin bu tarif ile ilgili sorularının başında 3 paket kabartma tozunun hamura acılık verip vermediği üzerinedir...Hayır acılık vermiyor..yumuşacık ,içi kabarık bir poğaça oluyor...Bu tarifte yumurta kullanmıyoruz...Ben bu tarifi sucuk kullanarak da denedim, o da farklı bir lezzet oldu..peynirli de yapabilirsiniz...AFİYET OLSUN...
· MALZEMELER:
· 3 paket kabartma tozu
· 2 su bardağı yoğurt
· 1 su bardağı sıvı yağ
· 2 çay kaşığı tuz
· 4,5 su bardağı un
· İÇ MALZEMESİ İÇİN:
· 2-3 adet haşlanmış patates
· 1 adet kuru soğan
· 1 tatlı kaşığı salça ( Kullanmayabilirsiniz).
· tuz- karabiber- pul biber
· yeteri kadar sıvı yağ
· ÜZERİ İÇİN:
· Galeta unu
· YAPILIŞI:
· Tavaya yeteri kadar sıvı yağı alalım ve ince kıyım doğranmış kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
· 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
· Haşlanmış patatesleri ezelim ve tavaya ilave edelim.
· 1-2 dakika birlikte kavurduktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
· Hamuru için;
· Yoğurma kabına yoğurt ve sıvı yağı alalım, karıştıralım.
· Üzerine azar azar unu ve kabartma tozlarını ilave edelim.
· Ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
· Hamuru 1-2 saat buzdolabında bekletelim.
· (Benim acelem vardı hemen şekillendirdim ve sonuç yinede başarılı oldu).
· Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.· Avucumuzun içinde açalım.
· Ve ortasına yeteri kadar iç malzemeden koyalım.
· Yuvarlak şekilde kapatalım.
· Bir kaseye galeta ununu koyalım
· Poğaçaların üzerini ve yanlarını galeta ununa bulayalım.
· Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
· Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
0 Komentar untuk "3 2 1 POĞAÇASI (GALETA UNLU)"