REÇELLİ KURABİYE
Sevgili Hilal Şimşek Yavuz Fransa' da yaşayan bir takipçim...Harika tatlılar yapıyor...Bana tariflerini gönderdiğinde güvenle sizlerle paylaşıyorum...Teşekkür ederim, Hilalcim ellerinize sağlık...
· MALZEMELER:
· 250 gr. oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
· 2 adet yumurta
· 200 gr. pudra şekeri
· 200 gr mısır nişastası
· 1 adet kabartma tozu
· aldığı kadar un
· İçi için:
· reçel veya marmelat
· Uç kısmı için:
· Bitter çikolata (300 gr kadar)
· veya çikolata sosu
· YAPILIŞI:
· Yumurta ve şekeri krema haline gelene değin karıştıralım.( Arzu ederseniz mikserle çırpabilirsiniz,çok daha kolay oluyor)
· Nişasta ve kabartma tozunu ilave edelim ve azar azar unu ekleyelim.
· Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
· Krema torbasına veya tırtıl kurabiye kalıbına hamurumuzu koyup şekillendirelim.
· Tercihen yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizelim.Önceen ısıtılmış 180 derecelk fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.
· Bir adet kurabiyeyi alalım ve üzerine yeteri kadar reçel veya marmelat sürelim.
· Diğer kurabiye ile üzerini kapatalım.
· Kurabiyemizin ucunu çok az sütle erittiğimiz çikolataya batıralım. (Veya çikolata sosuna).
· Arzu ederseniz,Hindistan cevizi, çekilmiş antep fıstığı ,çekilmiş fındık veya cevize de bulayabilirsiniz.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "REÇELLİ KURABİYE"