ACIKALI ÇÖREK
Ekmek hamurundan pratik acılı bir çörek tarifi... Ekmek hamuru yerine mayalı kendi hamurunuzu da aynı şekilde kullanabilirsiniz...
· MALZEMELER:
· 1 adet ekmek hamuru ( Ölçüleri artırabilirsiniz).
· 2 yemek kaşığı tepeleme acıka
· Üzeri için:
· 1 yumurta sarısı
· susam- çörek otu
· YAPILIŞI:
· Ekmek hamurunu fırından aldığımızda iyice mayalanmasını bekleyelim.Mayalanan hamuru hafif unlu zeminde merdane yardımıyla açalım.
· Üzerine hafif sıvı yağ sürelim.
· Acıkayı kaşık yardımıyla yufkanın üzerine yayalım.
· Bir ucundan rulo yapmaya başlayalım.
· Üzerine yumurta sarısı sürelim.
· Susam - çörek otu serpelim.
· Yaptığımız ruloyu dilimlere keselim.
· Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
· Tepside 5-10 dakika kadar mayalandıralım.
· 180 derecelik ılık fırına verelim.
· Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
· Ben çıtır sevdiğimden Piştikten sonra tepsinin üzerini kapatmadım. daha yumuşak olmasını istiyorsanız, fırından çıkardığınızda üzerine hafifi su serperek tepsinin üzerini 4-5 dakika kadar örtünüz.
· AFİYET OLSUN
· ACIKA
· 1 kase biber salçası (tercihen acı salça)
· 1 su bardağına yakın çekilmiş ceviz
· kişniş ( Ben toz kişniş kullandım).
· 4-5 diş ezilmiş sarımsak
· yeteri kadar zeytinyağı,
· tuz ( Salça tuzsuz ise)
· acı biber ( salça acı değilse)
· YAPILIŞI:
· Tüm malzemeleri bir kapta güzelce karıştıralım.
· Kıvamı ekmeğe sürülecek kıvamda olmalıdır.
· Kahvaltılarda taze ekmeğin veya kızarmış ekmeğin üzerine tereyağı ve acıka sürmenizi tavsiye ederim.
· Abaza otunuz varsa eklemenizi öneririm.
0 Komentar untuk "ACIKALI ÇÖREK"