HİNDİ TANDIR
Hindi değince akla genelde yılbaşı menüsü gelir...Yeni yıl yaklaşırken nefis ve kolay bir tarif paylaşmak istedim...Tavuk kullanarak da aynı işlemi yapabilirsiniz..İç pilav bu tarife inanılmaz yakışıyor...AFİYET OLSUN...
· MALZEMELER:
· 1- 1,5 kilo hindi kalça
· 1 adet kuru soğan
· yeterince, kekik- tuz- sıvı yağ
· YAPILIŞI:
· Bir tencereye yeteri kadar su koyalım, hindileri güzelce yıkayalım
· Dörde bölünmüş soğan,tuz ve hindileri tencereye alıp, hindiler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
· Pişen etlerimizi tencereden alalım.
· Deri kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirelim.
· Üzerlerine yeteri kadar sıvı yağ,tuz ve kekiği karıştırarak sürelim.
· Etin suyundan 4-5 kepçe tepsiye etin kurumaması için dökelim.
· Etleri 200 derecede üzerleri nar gibi olana değin pişirelim.
· Fırından çıkarıp diğer kısmını da soslayalım.
· Ve bu sefer derili kısmı pişirmek için tekrar fırına verelim.
· Nar gibi kızarınca fırından alalım.
· Dilerseniz etleri kemiklerinden ayırabilirsiniz.
· İç pilav veya sade pilav ile servis yapabilirsiniz.
· AFİYET OLSUN.
·
· İÇ PİLAV
· MALZEMELER:
· 3 su bardağı baldo pirinç
· 3-4 adet kuru soğan
· 1 çay bardağı dolmalık fıstık
· 1 çay bardağı kuş üzümü
· yarım demet maydanoz
· yarım demet dereotu
· yeterince tuz- karabiber-yenibahar-nane-tarçın
· 3 su bardağı sıcak su
· yeterince sıvı yağı
· YAPILIŞI
· Pirinçleri tuzlu ılık suda 15 dakika kadar bekletelim.
· İnce kıyım doğranmış soğanı ve fıstıkları sıvı yağda pembeleşene değin kavuralım.
· Pirinçleri ilave edelim ve tane tane olana kadar kavuralım.
· Üzüm ve baharatları ekleyelim.
· Sıcak suyu ekleyelim.önce yüksek ateşte birkaç dakika pişirelim daha sonra altını kısalım
· Suyunu çekince ince kıyım doğranmış maydanoz ve dereotunu ilave edelim.
· ve pilavımızı demlenmeye bırakalım.
· NOT: Dilerseniz ciğeri kızartıp ekleyebilirsiniz.
0 Komentar untuk "HİNDİ TANDIR"