CAFE DE PARİS SOSLU ANTRİKOT
Tefal by Arda Türkmen serisi ile MSA (Mutfak Sanatları Akademisi)'n de ki workshopta Tefal ürünleri ve Arda Türkmen' in reçeteleriyle muhteşem lezzetler ortaya çıktı...
· MALZEMELER:
· 400 gr.antrikot ( 200 gr.lık 2 dilim).
· 200 gr. tereyağı
· 70 gr. krema
· 50 gr. rokfor peyniri
· 3 gr. köri
· 3 gr. zerdeçal
· 3 gr. kimyon
· 2 diş sarımsak
· 6 dal ayıklanmış dereotu
· 15 gr. hardal
· tuz- karabiber
· zeytinyağı
· YAPILIŞI:
· Sarımsağı soyup,eziniz.dereotu ince kıyım doğrayınız.
· Bir sos tavasına kremayı alalım.
· İçine toz baharatlar, sarımsak, ve hardalla kaynatın.
· Kısık ateşte içerisine tereyağını ekleyip,sürekli karıştırarak eritiniz.
· Rokfor peynirini elinizle ezerek kremaya ekleyiniz ve karıştırarak yediriniz.
· Tuz ve karabiberle tatlandırınız.
· Dereotunu ilave ediniz.
· Antrikotları tuz ve karabiberle tatlandırınız.
· Isıtılmış tavada az zeytinyağın da etleri önlü arkalı pişiriniz.
· ( Daha iyi pişmesini isterseniz,etleri mühürledikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verebilirsiniz).
· Pişen etleri servis tabağına alınız.
· Sosu üzerine gezdiriniz.
· Sıcak servis yapınız.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "CAFE DE PARİS SOSLU ANTRİKOT"