PORTAKALLI PİLAV
Pişerken evi mis gibi portakal kokusu sardı...Biraz tatlımsı bir pilav oluyor, iç pilav tarzı bir tat... Dolmalık fıstık veya kuş üzümü kullanmayabilirsiniz...
· MALZEMELER:
· 2,5 su bardağı baldo pirinç
· 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
· 1 yemek kaşığı zeytinyağı
· 2 adet portakal ( Kabuğu ve suyu)
· 1 yemek kaşığı kuş üzümü
· 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
· 2 su bardağı sıcak su
· 1 tatlı kaşığı tuz
· YAPILIŞI:
· Pirinçleri yıkayalım ve tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletelim.
· Kuş üzümlerini yıkayıp ılık suya koyalım.
· Tereyağı ve zeytin yağını yayvan bir tencereye alalım.
· Fıstıkları ekleyip pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavuralım.
· Pirinçleri yıkayıp iyice süzelim.
· Fıstıklara ekleyip bir kaç dakika kavuralım.
· Sıcak su, portakal suyu, süzülmüş kuş üzümü ve tuzu ekleyelim.
· İlk bir kaç dakika harlı ateşte pişirelim.
· Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
· Portakal kabuğunu ekleyip karıştıralım.
· Üzerini kâğıt havlu ile örtelim.
· 10 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapalım.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "PORTAKALLI PİLAV"