TAVADA PİZZA NASIL YAPILIR
Çok pratik ve zaman almayan bir pizza tarifidir.Sabah kahvaltıları için üst malzemelerini akşamdan soteleyip, sabah kahvaltı için 3 dakika da hamurunu hazırlayıp pişirmeye başlayabilirsiniz.. Lezzeti mi? Bildiğimiz pizza tadında.Ben sevdiğim malzemeleri kullandım.AFİYET OLSUN
· MALZEMELER:
· 1 adet yumurta
· 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
· 3 yemek kaşığı yoğurt
· 3 Türk kahvesi fincanı un
· 1 silme çay kaşığı tuz
· Yarım paket kabartma tozu
· Sosu için:
· 1 yemek kaşığı ketçap veya daha az salça
· Kekik
· Zeytinyağı ( Salça kullanacaksanız çok az su ile açıp,çok az zeytinyağı ekleyiniz.)
· Üst malzemesi için:
· 1 parça NAMET sucuk ( veya sosis- salam- pastırma vs.)
· 1 adet yeşil biber ( Ben acı biber kullandım).
· 1 adet küçük kırmızı biber
· 3-4 adet kültür mantarı
· Veya sevdiğiniz diğer malzemeler
· sıvı yağ
· 1 parça kaşar peyniri rendesi
· YAPILIŞI:
· İnce dilimler halinde doğranmış mantarları ekleyip,sotelemeye başlayalım.
· Mantar yumuşamaya başlayınca küçük küçük kesilmiş biberleri ilave edelim.
· İnce doğranmış sucukları da ekleyip 1-2 çevirdikten sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
· ( Ben acılı ketçap kullandım ve çok az su ekleyip kekik ilave edip karıştırdım. 1 diş ezilmiş sarımsak da kullanabilirsiniz).
· Bir kabın içine yumurta,yoğurt ve sıvı yağını alıp kaşıkla karıştıralım.
· Un, tuz ve kabartma tozunu ekleyerek kaşıkla karıştıralım.
· Hamurun üzerine sostan sürelim.
· Üst malzemeyi yayalım.
· En üste kaşar rendesini serpelim.
· Ve tavanın kapağını kapatalım.
· Gayet kısık ateşte, ocak üzerinde Pizzayı pişirmeye başlayalım.
· Tavanın kapağını kapatmayı unutmayalım.
· Buharıyla kaşarlar eriyor.
· Benim pizzam 13 dakika da pişti.
· 10. dakikadan sonra kontrol etmeye başlayınız.
· Pişen pizzayı servis tabağına alalım.
· Dilimleyerek servis yapalım
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "TAVADA PİZZA "