BAL KABAKLI KEK
Nefis bir kek...Bal kabağı.. ceviz...zencefil...tarçın...kek pişerken ev mis gibi kokuyor...
· MALZEMELER:
· 2 çay fincanı bal kabağı püresi
· 3 yumurta
· 2-2,5 su bardağı un
· 1,5 çay fincanı pudra şekeri
· 1 çay fincanı yoğurt
· 1 çay fincanı sıvı yağ
· 1 paket kabartma tozu
· 1 limon kabuğu rendesi
· 1 portakal kabuğu rendesi
· yarım çay fincanı dövülmüş ceviz
· 1 çay kaşığı toz zencefil
· 1 çay kaşığı tarçın
· SOSU İÇİN:
· yarım limon suyu
· yarım portakal suyu
· YAPILIŞI:
· Karıştırma kabımıza öncelikle yumurtalarımızı kırıp, köpürene kadar çırpalım.
· Pudra şekerimizi ilave edip, yoğurt kıvamına gelene dek mikserle çırpmaya devam edelim.
· Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
· Un, tarçın,zencefil ve kabartma tozunu hamura katıp, tahta bir kaşıkla karıştıralım.
· Ceviz, limon ve portakal kabuğu rendesini katalım.
· En son olarak bal kabağı püremizi ilave edip, güzelce karıştıralım.
· Kek kalıbımızı sıvı yağ ile yağlayıp, tabanına hafifçe un serpelim.
· Harcımızı kalıbımıza döküp, 170 derecede pişirelim.
· Sos için; limon ve portakal suyunu karıştıralım.
· Piştikten sonra iyice soğuyunca sosumuzu üzerine dökelim.
· PÜF NOKTASI: Kek iyice soğumadan kesmeyin,yumuşak bir kek olduğundan dağılır.
· Üzerine pudra şekeri serpin.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "BAL KABAKLI KEK"