HAVUÇ RÜYASI
Tadı portakal tadında...havuç sadece renk veriyor...çok hafif ve lezzetli...
Sevgili İREM OFLUOĞLU İRENİMU' ya tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık...
· MALZEMELER:
· 1 kg havuç
· 2 su bardağı toz şeker
· 4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
· 2 paket vanilya
· 1 limon kabuğu rendesi
· 1 limonun suyu
· Arası için
· Pötibör bisküvi
· YAPILIŞI:
· Havuçları soyun, iri doğrayın ve 4 su bardağı suyla haşlayın
· Haşlanan havuçları rondodan geçirip püre yapın.
· Haşlama yaptığınız suyu (Eksilmişse su ile 4 bardağı tamamlayın) diğer malzemeleri katarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin
· Havuç püresini de katıp 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın.
· Orta boy bir borcamı suyla ıslatın
· Ve biraz kremadan koyun .
· Bir kat bisküvi dizin ve üzerine muhallebi dökün.
· Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapın.
· Ben küçük kare borcam kullanarak 5 kat oluşturmayı tercih ettim.
· Üzerini istediğiniz biçimde süsleyin (Krem şanti, ceviz, fıstık v.b), dolapta dinlendirip servis edin.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "HAVUÇ RÜYASI"