SABAH ÇİYİ PASTASI
Sevgili Duygu Aykan Yaşlak' a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...ellerinize sağlık...
· MALZEMELER:
· Hamuru için:
· 200 gr. tereyağı veya margarin
· 150 gr. toz şeker
· 3 adet yumurta
· 200 gr. krema
· 3 yemek kaşığı süt
· 1,5 su bardağı un
· 1 paket kabartma tozu
· 2 yemek kaşığı kakao
· Topları için:
· 200 gr. tuzsuz lor peynir
· 3 yemek kaşığı şeker
· 1 adet yumurta sarısı
· 6 yemek kaşığı Hindistan cevizi
· Krema için:
· 4 su bardağı süt
· 1 yumurta
· 1 su bardağı şeker
· 3 yemek kaşığı un
· 3 yemek kaşığı buğday nişastası
· 1 paket vanilya
· 5 yemek kaşığı labne peyniri.
· YAPILIŞI
· Lor peyniri, şeker, yumurta sarısı ve Hindistan cevizi iyice karıştırdıktan onra ceviz büyüklüğünden biraz daha küçük toplar yapınız.
· 1 saat kadar buzdolabında bekletiniz
· Yumuşak margarini şeker ile karıştırınız..
· Yumurta ve toplardan kalan yumurta akını da ekleyip, iyice çırpınız..
· Krema, süt, un ve kabartma tozunu ekleyelim ve iyice karıştırınız..
· Yağlanmış kare borcama hamurun yarısını dökünüz..
· Kalan hamurun içine 2 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştırdıktan sonra beyaz hamur üstüne eşit şekilde yayınız.
· Dondurulmuş topları bastırarak hamurun içine diziniz..
· 180 derecede 40-45 dakika fırında pişiriniz.
· Krema şeker, un, nişastayı karıştırınız.
· Yumurta sarısını ekleyip karıştırdıktan sonra sütü ekleyiniz.
· Ateşin üzerine koyup kaynayana kadar karıştırınız..
· Kaynamaya başladığında vanilya ekleyip ateşten alıp, soğumaya bırakınız..
· Soğuduğunda labne peyniri ekleyelim mikserle1 dakika kadar çırpınız.
· Kremayı kekin üzerine sürünüz.
· Üzerine kakao serpiniz..
· AFİYET OLSUN
· NOT:Topları ortadan dizmeye başlarsanız, hamurun ortaya birikmesini engellemiş olursunuz.
· Hamurun topların üzerine çıkması için pişirme kabın fazla geniş olmaması lazım.
0 Komentar untuk "SABAH ÇİYİ PASTASI"