SUSAMLI KURABİYE
· MALZEMELER:
· 1 çay bardağı susam
· 250 gr. oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
· 1 çay bardağı sıvı yağ
· 3 yemek kaşığı pudra şekeri
· Aldığı kadar un (5-5,5 su bardağı kadar).
· Üzeri için:
· Pudra şekeri
· Tarçın
· YAPILIŞI:
· 1 çay bardağı susamı yağsız tavada pembeleşene kadar kavurunuz.
· Tereyağı veya margarin,3 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 çay bardağı sıvı yağını güzelce karıştırınız.
· Un ve kavrulmuş susamları ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurunuz.
· Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapınız.
· Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırı tepsisine aralıklarla diziniz.
· Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz.
· Soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alınız.
· Üzerine pudra şekeri ve tarçın serpiniz.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk " SUSAMLI KURABİYE"