ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI
Yapımı zahmetli olsa da özellikle davet ve bayram yemeklerimizin vazgeçilmezidir...
· MALZEMELER:
· yarım kilo asma yaprağı
· İÇİ İÇİN:
· Yarım kilo pirinç
· 1 kilo kuru soğan
· 1 demet maydanoz
· 1 demet dereotu
· 1 demet taze nane veya 1 yemek kaşığı kuru nane
· 1 Türk kahvesi fincanıdolmalık fıstık
· 1 Türk kahvesi fincanı kuş üzümü
· Yeterince tarçın-tuz-karabiber- 1 silme yemek kaşığı toz şeker
· zeytinyağı
· 1 adet limon
· YAPILIŞI:
· Yaprakları kaynar suda çok eritmeden haşlayalım ve süzelim.
· İÇİ İÇİN;
· Soğanları yemeklik doğrayalım ve fıstıklarla birlikte pembeleşene değin kavuralım.
· Pirinçleri de ilave edip kavurmaya devam edelim.
· Pirinçler tane tane olunca suda bekletilmiş ve süzülmüş üzümü ve baharatları ekleyelim.
· Yarım çay bardağı kadar su ilave edelim suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
· İnce kıyım yeşillikleri doğrayıp ilave edelim ve demlenmeye bırakalım.
· Yaprakların saplarını koparalım ve damar kısımları içe gelecek şekilde uç kısımlarına yeteri kadar iç malzememizden koyarak saralım.
· Tencerenin dibini kaplayacak kadar yaprak serelim.
· Ve sarmaları dizelim.
· En üste limon dilimleri sıralayalım.
· Yeterince sıcak su ekleyelim.
· Üzerlerine yeteri kadar zeytinyağı ve tuz serpelim.
· Üzerlerine açılmamaları için bir tabak kapatalım.
· Tencerenin kapağını örterek, kaynayana kadar önce harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.
· Ağzı kapalı olarak piştikten sonra soğutalım.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk " ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI"