TRUFFLE
Bumerang Deneyim Günleri kapsamında,Çırağan Palace Kempinski Istanbul Pastane Şefi ve Çikolata Üstadı William McCarrick ile TuğraTruffle yaptık..işte sizlere profesyonlece muhteşem bir Trufle reçetesi...
· Tuğra Trüf – Tuğra Restaurant & Lounge’un yeni imza çikolatası! Siyah çikolata, kurutulmuş kiraz, kakule, tarçın, safran, karabiber, kimyon, kırmızıbiber ve kekik gibi lezzetlerin buluştuğu gerçek bir lezzet bombası.
· Tugra Truffle – our new signature truffle! Dark chocolate, dried cherries, cardamom, cinnamon, saffron, black pepper, cumin, red pepper and oregano are combined make this incredible taste. taste.
· MALZEMELER:
· 400 g bitter çikolata
· 50 g yoğun krema
· Bir tutam, tarçın, kakule, toz zencefil ve toz karanfil
· 2 adet kuru kayısı
· YAPILIŞI:
· 200 gram bitter çikolatayı benmari usulü eritiniz..
· 50 gram yoğun krema içerisine dökünüz.
· İyi bir şekilde karıştığından emin olana kadar karıştırmaya devam ediniz.
· Ardından bir tutam tarçın, kakule, toz zencefil ve karanfil ekleyiniz.
· Karışımı soğuması için dolapta 3 saat bekletiniz.
· Küçük çay kaşığı yardımı ile avuç içerisine küçük lokmalık toplar alınır ve rulo yapınız..
· İki adet kuru kayısı küp halinde doğrayıp ve her bir top içerisine yerleştiriniz.
· Çikolata topları sertleşinceye kadar dolapta 2 saat daha bekletiniz.
· İlave olarak 200 gr bitter çikolata daha eritiniz..
· Eritilmiş çikolataya her bir çikolata topunu teker teker batırınız.
· Çikolataya batırma işlemi bir kez daha yapınız.
· Daha sonra truffleri içi tarçın dolu derin kaseye hızlıca bırakınız.
· Servis tabağına alınız.
AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "TRUFFLE ( Çırağan Palace Kempinski Tarifi)"