SİMİT KEBABI NASIL YAPILIR
Nefis bir kebap tarifi...pişerken evi mis gibi kebap kokusu sardı...tıpkı kebap salonları gibi...yapımı çok pratik...pişme süresi kısa....6-8 kişilik...arzu ederseniz tabakta servis yerine dürümün içinde servis yapabilirsiniz..mutlaka denemenizi öneriyorum...
· MALZEMELER
· 750 gram kebaplık kuzu kıyma
· 1 adet rendelenmiş kuru soğan
· 1 çay bardağından az fazla köftelik simit (İnce bulgur)
· 1 çorba kaşığı nane
· 2 çorba kaşığı acı kırmızı biber
· Tuz
· Karabiber
· Üzeri için:
· Domates ve biber
· YAPILIŞI:
· Bir kabın içine simidi ( Bulgur) alınız ve üzerini az geçecek kadar sıcak su koyunuz.
· Simit şişene kadar bekleyiniz
· Şişen simidi kıymaya ekleyiniz.
· Diğer malzemeleri ekleyip,ara sıra elinizi ıslatılarak yoğrulmaya devam ediniz.
· Fırın tepsisine yağlı kağıt seriniz.
· Yoğurduktan sonra şekil verilerek kebap şişine geçiriniz.
· Şişi etin içinden çekilerek çıkarınız ve kebapları yağlı kağıt üzerine diziniz.
· Domates ve biber dilimleri sıralayınız.
· Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriniz.
· Yaklaşık 25- 30 dakika arasında kebaplar pişiyor.
· Sıcak servis yapınız
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "SİMİT KEBABI"