MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI
Sevgili AYNUR EGE, çok pratik ve nefis bir tatlı tarifi paylaşmışlar...teşekkür ederiz...ellerinize sağlık...
· MALZEMELER:
· 1 paket kemalpaşa tatlısı
· şeker
· Muhallebisi için:
· 1 kilo süt
· 2 yemek kaşığı mısır nişastası
· 3 yemek kaşığı un
· 6 yemek kaşığı toz şeker
· 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
· 1 paket vanilya
· Üzeri için:
· 2 çay bardağı Hindistan cevizi
· YAPILIŞI:
· Kemal paşa tatlısını paketin üzerindeki tarife göre pişiriniz
· Ve dikdörtgen borcama alınız.
· Soğumaya bırakınız.
· Bir tencereye süt, nişasta, un ve şekeri alınız.
· Muhallebi kıvamında göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
· Pişmeye yakın Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyiniz.
· Pişen muhallebiyi mikser ile çırpınız.
· Ve tatlının üzerine dökünüz.
· 1 çay bardağı Hindistan cevizini çok kısık ateşte hafif rengi dönünceye kadar kavurunuz.
· Kavrulmuş Hindistan cevizi ve sade Hindistan cevizi ile tatlının üzerini süsleyiniz.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk " MUHALLEBİLi KEMALPAŞA TATLISI"