NEFİS NİŞASTALI PASTANE POĞAÇASI NASIL YAPILIR
Muhteşem bir poğaça....hele fırından çıktığında anlatılmaz bir lezzet...Nişasta ayrı bir kıvam veriyor..Artık pastaneden poğaça almanıza gerek kalmayacak....
· MALZEMELER:
· 1 paket yaş maya ( 42 gr.)
· 1 adet yumurta ( Akı hamura sarısı üzerine)
· 2 su bardağı süt
· yarım su bardağı sıvı yağ
· 2 yemek kaşığı toz şeker
· 1 yemek kaşığı tuz
· 1 su bardağı nişasta
· 5,5- 6 su bardağı un
· İÇİ İÇİN:
· Peynir
· maydanoz
· ÜZERİ İÇİN:
· yumurta sarısı
· 1 çay kaşığı sıvı yağ
· YAPILIŞI:
· Yoğurma kabının içine ılık süt ve mayayı alıp,mayayı eritiniz.
· Sıvı yağ ve yumurta akını ekleyip karıştırınız.
· Nişasta ve unu ekleyiniz.
· Üzerine şeker ve tuzu serpiniz.
· Hafif ele yapışan bir hamur yoğurunuz.
· Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda hamur iki katına ulaşıncaya kadar mayalandırınız.
· Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz büyükçe bezeler yapınız.
· (Ben 30 adet beze yaptım).
· Peynir ile ince kıyım kıyılmış maydanozu karıştırınız.
· Bezeleri avucunuzun içinde bezeyi açıp iç malzemeden koyunuz ve bezeyi kapatınız.
· Ek yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla diziniz.
· Üzerine yumurta sarısı sürünüz.
· çatal yardımıyla üzerine artı şeklinde çizikler yapınız.
· Soğuk 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "NİŞASTALI PASTANE POĞAÇASI"