MUZLU PUDİNGLİ ETİMEK TATLISI NASIL YAPILIR
Muz tadını seviyorsanız denemenizi öneririm...muzlu puding ile harika bir Etimek tatlısı...İrmikli Etimek Tatlısı tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
· MALZEMELER:
· 1 paket tuzsuz Etimek
· Kreması için:
· 1 paket muzlu puding
· 3,5 su bardağı süt
· Karameli İçin:
· 2 su bardağı toz şeker
· 2 su bardağı su
· 2-3 damla limon suyu
· Arası için:
· 2-3 adet muz
· Üzeri için:
· 1 poşet krem şanti
· 1 su bardağı süt
· Hindistan cevizi
· YAPILIŞI:
· Öncelikle krem şantiyi soğuk sütle çırpıp ve buzdolabın normal rafında bekletiniz.
· Kare borcama Etimekleri diziniz.
· Karameli için:
· Toz şekeri tercihen teflon bir tencereye koyup, su eklemeden, kısık ateşte arada karıştırarak karamelize ediniz.
· Şeker yarı erimiş, çok koyu olmayan karamel rengine döndüğünde, çok dikkat ederek SICAK suyu ve limon suyunu ilave ediniz.. (Karamel çok koyulaşırsa tadı acılaşabilir.)
· Yavaş yavaş karıştırarak, kristalleşen şekerin erimesini sağlayınız.
· 1-2 dakika daha kısık ateşte pişiriniz ve kare borcama dizilmiş Etimeklerin üzerine karameli dökünüz.
· Muz dilimlerini Etimeklerin üzerine diziniz.
· Bir tencereye süt ve pudingi alınız.
· Karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
· Pişen pudingi Etimeklerin üzerine dökünüz.
· Soğumaya bırakınız.
· Puding soğuduktan sonra üzerine krem şantiyle kaplayınız.
· Bolca Hindistan cevizi serpiniz.
· Tercihen 1 gece dolapta bekletip dilimleyerek servis yapınız.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "MUZLU PUDİNGLİ ETİMEK TATLISI"