ÇİÇEK BÖREK




ÇİÇEK BÖREK
Kabartma tozu kullanılarak yapılan ,lezzetli ve şık bir tariftir.Görüntü itibariyle Ayçiçeğine benziyor.


·         Sevgili AYNUR EGE ' ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz, ellerinize sağlık :)
·         MALZEMELER:
·         100 gr margarin veya tereyağı
·         1 yumurta sarısı
·         yarım su bardağı sıvı yağ
·         3 yemek kaşığı yoğurt
·         2 yemek kaşığı sirke
·         1 kabartma tozu
·         1 yemek kaşığı şeker
·         aldığı kadar un .
·         İÇ MALZEMESİ:
·         5 adet haşlanmış patates
·         tuz - karabiber - kırmızı biber
·         ÜZERİ İÇİN:
·         Yumurta sarısı
·         çörek otu-susam
·         sıvı yağ
·         YAPILIŞI:
·         Hamuru kulak memesi kıvamında yoğuralım ve 1 saat üzeri örtülü şekilde dinlendirelim.
·         Hamuru ikiye  bölelim.
·         İlk parçasını düzgünce yuvarlak şekilde açalım.
·         Tepsiye yağlı kağıt serelim ve açtığımız hamuru üzerine serelim
·         İç malzemeyi hazırlayalım.
·         Hazırladığımız iç malzemeyi yufkanın tam ortasına tepe şeklinde bolca koyalım.
·         Kalan  iç malzemeyi de çok uç kısma inmeden yufkanın üzerine yayalım..
·         İkinci bezeyi ilk bezenin ölçüsünde açalım.
·         Ve tepsideki böreğin üzerini kaplayalım.
·         Yufkanın tam ortasına bir kase kapatalım.
·         Kasenin etrafından fotoğraftaki gibi çatalla çizikler yapıp dekor verelim.
·         Bu çiziklerin hemen altından (Daireden)  fotoğrafta görüldüğü gibi aralıklarla dilimlere keselim.
·         Bu dilimleri iç harcı görünecek şekilde elimizle hafif döndürelim
·         Böreğin üzerine yumurta sarısı sürelim.
·         Tam ortaya bolca çörek otu ve susam serpelim.
·         Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "ÇİÇEK BÖREK"

Back To Top