LORLU KURABİYE (KAKAOLU)






LORLU KURABİYE ( KAKAOLU)
Lor, Ege bölgemizde çok kullanılır. İzmirli olduğum için bizim kahvaltı sofralarımızdan eksik olmaz. Lorun üzerine böğürtlen reçeli denediniz mi ? Mutlaka kahvaltılarda  öneririm, harika bir şey oluyor :)
Geçtiğimiz Kurban Bayramında kardeşlerim Çeşme ve Sakız adası' na gittiler. Dönüşte Lor getirmişler. Geçen hafta bir takipçim benden Lorlu Kurabiye tarifi istedi. Nasıl gözden kaçırmışım, sitemde mevcut değildi :( Ve artık harika bir  Lorlu Kurabiye tarifi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum :) İç dolgundaki lor ve kakao ve şeker birleşince nefis bir tat ortaya çıkıyor. Kesinlikle lor olduğu anlaşılmıyor, çikolata gibi bir tat veya ona yakın bir şey :)  Cocostar kurabiye gibi kesince içinden sürpriz çıkıyor :) Deneyiniz beğeneceğinize eminim... Sevgilerimle...



·         MALZEMELER:       
·         Hamuru için:
·         250 gr. oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
·         1 su bardağı şeker
·         3 adet yumurta
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 paket vanilya
·         1 paket kabartma tozu
·         aldığı kadar un

·         İçi için:
·         250 gr. tatlı lor
·         2 yemek  kaşığı kakao
·         7 yemek kaşığı toz şeker
    
·         Üzeri için:
·         Pudra şekeri
·         veya
·         Çikolata sosu
·         YAPILIŞI:


·         İç dolgusu için, bir kabın içine lor, kakao ve şekeri alalım.
·         Güzelce yoğuralım.


·         Bu harçtan fındıktan biraz daha büyük 32 adet toplar yapalım.
·         Soğuması için buzdolabına kaldıralım.


·         Hamuru için; bir kabın içine yumurtaları ve şekeri alalım.
·         Çırpma teliyle şeker eriyinceye kadar çırpalım.
·         Tereyağı ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.


·         Azar azar unu  ekleyelim.
·         Unun üzerine  vanilya ve kabartma tozunu serpelim.
·         Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. ( Un oranını yazmadım yumurtaların büyüklüğüne göre biraz değişiyor.Ben 6 su bardağından daha fazla un kullandım.)


·         Hamurumuzdan küçük mandalina boyutlarında 32 adet bezeler yapalım.



·         Bezeleri avucumuzun içinde açalım.
·         (Hamurun ortasını biraz çukurlaştırırsak  topu yerleştirmek daha kolay oluyor.)


·         Lorlu kakaolu topu tam ortaya yerleştirelim.


·         Açık kısımları birleştirip avucumuzun içinde  yuvarlayalım.



·         Kurabiyelerimizi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizelim.

·         Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.



·         Soğuduktan sonra kurabiyelerin üzerine pudra şekeri veya çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.



0 Komentar untuk "LORLU KURABİYE (KAKAOLU)"

Back To Top