KUMRU




İZMİR KUMRUSU (Çakma)
İzmirli olarak Kumruyu çok severim. İzmirin meşhur Kumrucusu Efes Büfe vardı. Önünde uzun kuyruklar oluşurdu.Köz üzerinde ısıtılan ekmekler, pişen sucuk- sosis vs. tadına doyum olmazdı. Menüm belliydi, her zaman 2 adet kumru 1 ayran alırdım :) Ama  ben sosis- salam yemediğimden sadece sucuk, kornişon, ketçap ve mayonezli rica ederdim.
 Orijinal Kumru 'nun içinde jülyen kesilmiş, kornişon,salam,sosis, dilim sucuk, kaşar dilimi, ketçap ve mayonez oluyor ama bol bol
Evde kahvaltılarda, özellikle de  misafirlerim için sıkça yaparım. Tabi biraz çakması oluyor ama yine de çok güzel :) Malzeme olarak,sucuk- pastırma- kornişon- ketçap ve mayonez kullanıyorum. Ama yanında mutlaka ve mutlaka patates kızartması :)
 Bayram sabahı misafirlerim için hazırladığım kahvaltı masasından çok acele ile çekilmiş bir  fotoğraf. Tost ekmeklerinin yarısı kepekli, yarısı normal. Tercih sizin :)


·         MALZEMELER:
·         Tost ekmeği
·         sucuk-pastırma( Sosis-salam- kaşar peyniri vs.)
·         kornişon
·         ketçap- mayonez
·         tereyağı
·         YAPILIŞI:
·         Sucukları dilimleyelim ve tereyağında çok sertleştirmeden  kızartalım.
·         Üzerine pastırmayı ekleyip 1-2 çevirip kızartalım.
·         (Sosis ve salam kullanacaksanız jülyen kesiniz ve hafif kızartınız )
·         Tost ekmeklerini ısıtalım ve bir tarafını uzunca keselim.
·         Kornişonları jülyen olarak keselim.
·         Sucuk ve pastırma ve  kornişonu ekmeğimizin içine dolduralım.
·         Ketçap ve mayonez sıkalım. Sıcak servis yapalım.
·         İçine diğer sevdiğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.( Dilim kaşar peyniri)

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk " KUMRU"

Back To Top