KAYISILI KEK



KAYISILI KEK
Kuru meyveli kekleri ben çok severim, keke ayrı bir aroma kattıklarını düşünüyorum. Çay ve kahvenin yanında harika bir kek oldu :)


·         MALZEMELER:
·         125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
·         3 adet yumurta
·         1 su bardağı toz şeker
·         1 yemek kaşığı yoğurt
·         yarım limon suyu
·         1 paket vanilya
·         1 paket kabartma tozu
·         2 su bardağı un
·         1 çay bardağı kuru üzüm
·         1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
·         6-7 adet kayısı
·         Tabanı için:
·         20- 25 adet kayısı ( Biraz yumuşayıncaya kadar haşlayalım.)
·         YAPILIŞI:
·         Oda sıcaklığındaki yağı şekerle birlikte krema haline gelinceye kadar çırpalım.
·         Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edelim.
·         Yoğurt ve limon suyunu ilave edip çırpalım.
·         Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim, pütürsüz bir olana kadar çırpalım.
·         6-7 adet kayısıyı minik minik doğrayalım, kuru üzümle birlikte hafif unlayalım.
·         Çekilmiş ceviz, kayısı ve üzümleri harca ekleyip kaşık ile  karıştıralım.
·         Kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayalım.
·         20- 25 adet haşladığımız kayısıyı  dekorlu biçimde kalıbın tabanına dizelim.
·         Üzerine kek harcını dökelim
·         Yuvarlak kalıp kullandığımızdan pişerken ortası tepe gibi olmasın diye tam ortadan başlayarak harcı yanlara doğru itelim.
·         170 derecelik fırında pişirelim.
·         Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına ters çevirelim.
·         Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

·         AFİYET OLSUN








0 Komentar untuk "KAYISILI KEK"

Back To Top