SUCUKLU TOST



SUCUKLU TOST
Mangaldan sonra ki sucuğun en güzel hali... Dışarıda yediğimiz sucuklu tost nedense  apayrı bir lezzette gelir. Sanki evde eksik olan bir şey vardır...Sanıyorum, dışarıdaki tost makinalarından kaynaklanıyor, çok ağır ve her daim sıcak...Tost ekmeğini koyar koymaz çıtır bir halde pişiriyor... İçine kaşar da kullanılıyorsa o sıcaklıkla hemen erir ve taşar...a birde eskiden Vita yağı kullanılırdı, lezzeti orada mı gizliydi bilemem :) Evde de fena olmuyor, özellikle sabah kahvaltılarında... AFİYET OLSUN


·         MALZEMELER:
·         Tost ekmeği
·         Sucuk
·         Tereyağı veya margarin
·         YAPILIŞI:
·         Tost makinasını ısıtalım.
·         Sucukları ince dilimler halinde yuvarlak keselim.
·         Tost ekmeklerini bir ucundan keselim. ( Bazı markalarda  kesik oluyor.)
·         Ben sucukları tere yağında önce  çok hafif kızartıyorum ama çiğden de kullanabilirsiniz.
·         Tost ekmeklerinin içine yeteri kadar sucuk yerleştirelim.
·         Tost ekmeklerinin alt ve üstüne yeteri kadar katı yağ sürelim.
·         Ve ısınmış tost makinasına koyup bastıralım.
·         Bir yüzü pişince diğer tarafını çevirip tekrar bastıralım.
·         Sıcak servis yapalım.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "SUCUKLU TOST"

Back To Top