HALEP USULÜ BULGUR KÖFTESİ



HALEP USULÜ BULGUR KÖFTESİ
Bu tarif biraz Fellah Köftesine benziyor, farkı sosu çiğden kullanılıyor.Lezzetli ve evdeki malzemelerle kolaylıkla yapılabilecek, çay davetlerinde ikram edebileceğiniz bir tariftir.Hatta Sosyete Kısır' ı olarak da bilinir. AFİYET OLSUN

·         MALZEMELER:
·         KÖFTESİ İÇİN:
·         1 su bardağı köftelik bulgur
·         1 su bardağı un
·         tuz
·         1 tatlı kaşığı kimyon
·         aldığı kadar kaynar su
·         SOSU İÇİN:
·         yarım demet taze soğan
·         yarım demet maydanoz
·         1 yemek kaşığı domates salçası
·         1 yemek kaşığı biber salçası
·         yarım su bardağı zeytinyağı
·         2 diş sarımsak
·         1 tatlı kaşığı kimyon
·         1 limon suyu
·         3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
·         YAPILIŞI:
·         Bulguru güzelce yıkayıp, üzerine bulguru  çok geçmeyen ölçüde kaynar su döküp, şişene değin ağzı kapalı olarak bekletelim.
·         Kabaran bulgura kimyon,tuz ve unu ekleyelim.
·         Yoğurma kıvamı alacak kadar da su ilave edelim.
·         Köftemizi güzelce yoğuralım.
·         Ufak parçalar koparıp misket haline getirelim.
·         Hafif unlanmış tepsimize minik köftelerimizi dizelim.
·         Geniş bir tencereye yeteri kadar su, tuz ve birazda sıvı yağ koyup kaynatalım.
·         Kaynayan suyun içine yeter kadar köftelerimizi atalım.
·         6-7 dakika pişirelim.
·         Piştiğinden emin olmak için 1 tane alıp tadabilirsiniz.
·         Köftelerimizi bir süzgece çıkaralım,suyunu süzdürelim.
·         Sosu için;
·         Başka bir kapta, salçaları, zeytin yağını, limon suyu, nar ekşisi, ince kıyım taze soğan ve maydanozu, ezilmiş sarımsağı tuz ve kimyonu güzelce karıştıralım ve köftelerin üzerine dökelim.
·         Yine karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım.
·         AFİYET OLSUN.

·         NOT:Tarif için Kübra Kulu' ya teşekkür ederiz.
0 Komentar untuk "HALEP USULÜ BULGUR KÖFTESİ"

Back To Top