AMONYAKLI PASTA






AMONYAKLI PASTA
Bisküvi tadında bir hamur..Yapımı  biraz zaman alsa da sonuca değiyor....Ben üzerini pasta kreması ile kapladım,sade halde de servis yapabilirsiniz...Toz amonyak aktarlarda satılıyor...




·         MALZEMELER:
·         2 adet yumurta
·         1 çay bardağı  toz şeker
·         1 çay bardağı süt
·         1 çay bardağı eritilmiş tereyağı veya margarin
·         1 portakal kabuğu rendesi
·         1 paket vanilya
·         Bir yemek kaşığı toz amonyak
·         4- 4,5 su bardağı un
·         Kreması için:
·         1 litre süt
·         1 su bardağından biraz fazla toz şeker
·         3 yemek kaşığı tepeleme kakao
·         1 yemek kaşığı tepeleme un
·         1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
·         1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
·         Üzeri için:
·         1 poşet sade pasta kreması
·         veya
·         1 poşet krem şanti
·         ( Paketin üzerindeki tarife göre hazırlayınız).
·         YAPILIŞI:
·         Yumurta ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpınız.
·         Süt, erimiş tereyağı ve portakal kabuğunu rendesini ilave edip karıştırınız.
·         Vanilya, toz amonyak  ve azar azar unu ekleyip, yumuşak bir hamur yoğurunuz.
·         Hamuru 7 eşit bezeye bölünüz. ( Arzu edersnz 9 bezeye de  ayırabilirsiniz ama pasta çok yüksek oluyor).
·         Her bir bezeyi  30 cm kadar yuvarlak açmaya çalışınız.
·         Eğer yuvarlak şekil vermede ve tüm yufkaları aynı büyüklükte açmaya zorlanırsanız  kelepçeli yuvarlak  kek kalıbının  çemberini veya  yuvarlak bir tabak ile ölçüp kesebilirsiniz.
·         Bu pastada her bir  yufkayı tek tek pişiriyoruz.
·         1 kereye mahsus olmak üzere 1. yufkayı pişirirken katı yağ ile  fırın tepsisini yağlayınız. ( Diğer bezeler için artık tepsiyi yağlamanıza gerek yoktur).
·         Bezeyi açıp hamuru oklava veya merdaneye sarıp tepsiye koyunuz.
·         Hamur daha düzgün oluyor.
·         Önceden ısıtılmış 160 derecelik sıcak  fırında 10 dakika civarında  hafif pembeleşene kadar  pişiriniz.
·         Pişen hamuru dikkatlice tepsiden alınız ve diğer hamuru koyup  pişiriniz.
·         Fırın sıcak olduğundan  10 dakikadan önce  diğer hamurlar pişebilir.
·         Diğer hamurları da aynı şekilde pişiriniz.
·         Pişen hamurları soğumaya bırakınız.
·         ( Bisküvi tarzı olduğundan kırılabilir,dikkat ediniz).
·         Kreması için:
·         Bir tencereye, süt,şeker ,un, nişasta ve  kakaoyu alıp güzelce çırpınız.
·         Orta hararetli ateşte  göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişiriniz.
·         Ocaktan alıp sıcakken yağı ekleyip çırpınız ve kremayı soğumaya bırakınız.
·         1. hamuru servis tabağına alınız ve  üzerine soğuyan kremadan kenarlara taşırmadan yeteri kadar sürünüz.
·         7. hamura kadar aynı işlemi tekrarlayınız.
·         7. hamurun üzerine kakaolu kremadan sürmeyiniz.
·         1 gece üzeri örtülü şekilde dolapta dinlendiriniz
·         Ertesi gün, pastayı Dr.Oetker'in sade pasta kreması ile kapladım.
·         Krem şanti de kullanabilirsiniz.
·         Pastanın üst süslemesi için, üzerine çikolata sosundan dairesel benekler yaptım ve yine dairesel olarak çöp şiş yardımıyla ortalarından çizikler atıp benekleri birleştirdim.
·         Çikolatalarla süsledim.

·         AFİYET OLSUN




















0 Komentar untuk "AMONYAKLI PASTA"

Back To Top