CEVİZLİ PEYNİRLİ MAKARNA





CEVİZLİ PEYNİRLİ MAKARNA
Ceviz öyle bir tat ki, girdiği her yere ayrı bir lezzet katıyor...




·         MALZEMELER:
·         yarım paket  makarna
·         1 su bardağı irice çekilmiş ceviz
·         2 yemek kaşığı tereyağı
·         tuz
·         su
·         Üzeri için:
·         Bir parça parmesan veya eski kaşar peyniri
·         YAPILIŞI:
·         Bir tencereye  makarnalar rahatça haşlanacak  kadar su koyup kaynatınız.
·         kaynayan suya 1 yemek kaşığı tuz ekleyiniz.
·         Makarnaları ilave ediniz.
·         Makarnaları ara ara karıştırarak haşlayınız.
·         Fakat çok yumuşamalarına izin vermeyiniz.
·         İçlerinden bir adet makarna alıp tadınız.
·         Pişen makarnaları süzgece alıp soğuk sudan geçirerek süzünüz.
·         (Arzu edenler  sudan geçirmeyebilirler).
·         Tencereye  yağı alıp eritniz
·         Cevizleri ekleyip 1 dakika kadar kısık ateşte kavurunuz.
·         Cevizlerin üzerine makarnaları ekleyip karıştırınız.
·         Ocaktan alınız.
·         Makarnaları servis tabağına alınız.
·          Üzerine  rende parmesan peyniri veya eski kaşar rendesi serpiniz.
·         Sıcak servis yapınız.

·         AFİYET OLSUN

0 Komentar untuk " CEVİZLİ PEYNİRLİ MAKARNA"

Back To Top