TAVUKLU TALAŞ BÖREĞİ


TAVUKLU  TALAŞ BÖREĞİ
Sevgili Aynur Ege'ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...ellerinize sağlık...



·         MALZEMELER:
·         1 kilo yufka
·         SOSU İÇİN:
·         1 su bardağı su
·         1 su bardağı  sıvı yağ
·         İÇ MALZEMESİ:
·         2 adet haşlanmış tavuk göğsü
·         yarım kilo mantar
·         1 paket çiğ krema
·         2 yemek kaşığı tereyağı
·         tuz- karabiber pul biber tuz
·         YAPILIŞI:
·         Tereyağını  eritip, küp küp doğranmış mantarları   atıp kavuralım.
·         Kavrulan mantarların üzerine haşlanmış ve didiklenmiş tavukları ekleyelim
·         1-2 dakika daha birlikte  kavuralım.
·         Kısık ateşte  kremayı ilave edip karıştıralım.
·         Altını kapatıp baharatlarla tatlandıralım.
·         Ve iç malzemeyi soğumaya bırakalım.
·         Yufkanın 1 tanesini tezgaha serelim.
·         Hazırladığımız yağlı sudan  her yerine sürelim.
·         Bütün kenarları tek tek ortaya getirelim.
·         Kare şekli oluşturalım.
·         Büyük kareyi de 4' e bölelim.
·         İçine sosdan sürelim
·         iç malzemeleri koyup gene 4 'e katlayalım.
·         Kat yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın  tepsisine dizelim.
·         Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım.
·         Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik  fırında  üzerleri  kızarıncaya kadar pişirelim
·         Sıcak servis yapalım.
·         Arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt ve  kızartılmış tereyağı gezdirelim.
·         AFİYET OLSUN
NOT: İç malzemeye soğan, havuç veya bezelye ekleyebilirsiniz..Tavukları  küp doğrayınız..Krema kullanmayabilirsiniz.


0 Komentar untuk "TAVUKLU TALAŞ BÖREĞİ"

Back To Top