SUSAM MANTOLU SEBZELİ KIYMALI POĞAÇA





SUSAM MANTOLU SEBZELİ KIYMALI POĞAÇA
Sebzeli poğaça nasıl yapılır
Bu poğaçanın içinde yok yok...sebze..protein..karbonhidrat...bolca susam....ve tabii ki lezzet...



      ·         MALZEMELER:
·         1 paket oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         3 adet yumurta ( Akları üzerine kullanılacak)
·         3 yemek kaşığı yoğurt
·         1 çay bardağı süt
·         1 paket kabartma tozu
·         1 adet havuç
·         yarım demet dereotu ( veya maydanoz)
·         tuz
·         aldığı kadar un (6 su bardağından fazla)
·         İÇ HARCI İÇİN:
·         250 gr kıyma
·         1 adet kuru soğan
·         yeterince tuz
·         karabiber
·          pul biber
·         ÜZERİ İÇİN:
·          yumurta akı
·         bolca susam
·         YAPILIŞI:
·         İçi için:
·         İnce kıyılmış soğanı yeteri kadar sıvı yağda pembeleştiriniz.
·          Kıymayı ekleyip  suyunu çekene kadar kavurup, baharatları ekleyiniz.
·         HAMURU İÇİN:


      ·         Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırınız.
·         Yağı elle eziniz.
·         Yumurta sarıları, yoğurt,süt ve tuzu  ekleyip karıştırınız.
·         Rendelenmiş havuç ve ince kıyılmış dereotunu ilave ediniz.
·         Un ve kabartma tozunu da ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurunuz.


·         Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde açınız  ve ortasına yeteri kadar iç malzemeden koyunuz.



·         Ve ağız kısmını sıkıca kapatarak oval şekil veriniz.



·         Önce her yanını yumurta akına bulayınız.



· Daha sonra her yanını bolca susama bulayınız.



·         Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla diziniz.
·         Önceden ısıtılmış  180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz.



·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "SUSAM MANTOLU SEBZELİ KIYMALI POĞAÇA"

Back To Top