SUSAM MANTOLU SEBZELİ KIYMALI POĞAÇA
Sebzeli poğaça nasıl yapılır
Bu poğaçanın içinde yok yok...sebze..protein..karbonhidrat...bolca susam....ve tabii ki lezzet...
· MALZEMELER:
· 1 paket oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
· 1 su bardağı sıvı yağ
· 3 adet yumurta ( Akları üzerine kullanılacak)
· 3 yemek kaşığı yoğurt
· 1 çay bardağı süt
· 1 paket kabartma tozu
· 1 adet havuç
· yarım demet dereotu ( veya maydanoz)
· tuz
· aldığı kadar un (6 su bardağından fazla)
· İÇ HARCI İÇİN:
· 250 gr kıyma
· 1 adet kuru soğan
· yeterince tuz
· karabiber
· pul biber
· ÜZERİ İÇİN:
· yumurta akı
· bolca susam
· YAPILIŞI:
· İçi için:
· İnce kıyılmış soğanı yeteri kadar sıvı yağda pembeleştiriniz.
· Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurup, baharatları ekleyiniz.
· HAMURU İÇİN:
· Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırınız.
· Yağı elle eziniz.
· Yumurta sarıları, yoğurt,süt ve tuzu ekleyip karıştırınız.
· Rendelenmiş havuç ve ince kıyılmış dereotunu ilave ediniz.
· Un ve kabartma tozunu da ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurunuz.
· Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde açınız ve ortasına yeteri kadar iç malzemeden koyunuz.
· Ve ağız kısmını sıkıca kapatarak oval şekil veriniz.
· Önce her yanını yumurta akına bulayınız.
· Daha sonra her yanını bolca susama bulayınız.
· Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla diziniz.
· Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "SUSAM MANTOLU SEBZELİ KIYMALI POĞAÇA"