YANARDAĞ PASTASI



YANARDAĞ PASTASI
Sevgili Fatma Hüseyin Serbest'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...ellerinize sağlık...



• MALZEMELER:
• 1 adet kakaolu veya sade  pasta tabanı
• 1 poşet krem şanti
• 1 su bardağı süt
• 1  adet muz
• 7 adet halley
• damla çikolata
• Islatmak için 1 çay bardağı kadar süt
• Üzeri için:
• orman meyveli sos
• nar taneleri
• YAPILIŞI:
• Servis tabağına  pasta tabanından 1 tanesini yerleştiriniz.
• Diğer parçayı 8 eşit üçgene kesiniz.( Sigara böreği keser gibi ).
• Krem şantiyi süt ile çırpınız.
• Krem şantinin içine  parçalara bölünmüş halley ekleyiniz.
• Dilimlenmiş  muz dilimleri ve damla çikolata ilave ediniz,
• Servis tabağındaki pasta tabanını süt ile ıslatınız.
• Hazırlanan kremayı pasta tabanının üzerine tepe  şeklinde yerleştiriniz.
• 8 dilim keki  de hafif ıslatınız.
• Kremanın üzerine dilimleri yerleştiriniz.
• Geniş kısımlar yan yana geliyor.
• Sivri uçlar tepede açıkta kalıyor.
• Meyve sosunu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayınız.
 • Pastanın üzerinden dilimlerin arasındaki boşluklara denk gelecek şekilde sosu  dökünüz.
• Yanardağ havası yaratmak için boşlukların içine nar taneleri serpiniz.
• 1-2 saat dinlendikten sonra dilimleyerek servis ediniz.

• AFİYET OLSUN


0 Komentar untuk " YANARDAĞ PASTASI"

Back To Top