PRATİK KAYSERİ YAĞLAMASI ( LAVAŞTAN)



   
PRATİK KAYSERİ YAĞLAMASI ( LAVAŞTAN)

Kayseri Yağlaması " Yok Böyle Lezzet "dedirtecek kadar müthiş bir lezzettir...orijinal tarifinde mayalı hamur  hazırlanıp bezelere ayrılır ve bazlama gibi tek tek pişirilerek hazırlanır...Zamanı olmayanlar için lavaş kullanmak büyük bir kurtarıcı...tadı ise orijinaliyle hemen hemen aynıdır...Orijinal Kayseri Yağlaması tarifime  buradan ulaşabilirsiniz....AFİYETLER OLSUN



      ·                 MALZEMELER:
·                 7  adet Lavaş ( Tortilla)
·                 İÇ HARCI İÇİN:
·                 yarım kilo kıyma
·                 3 adet kuru soğan
·                 4- 5 sivri biber
·                 3- 4 tane domates
·                 1 yemek kaşığı  domates salçası
·                 1 yemek kaşığı  biber salçası
·                 sıvı yağ
·                 Tuz
·                 Karabiber
·                 pul biber
·                 Sıcak su
·                 ÜZERİ İÇİN:
·                 Yoğurt
·                 Sarımsak
·                 tuz
·                 YAPILIŞI:
·                 Sıvı yağda kıymayı suyunu çekine kadar eze eze kavurunuz.
·                 İnce kıyım doğranmış soğanı ve minik doğranmış biberi ekleyip kavurmaya devam ediniz.
·                 Salçaları ilave edip 1-2 dakika kavurunuz.
·                 Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesi ekleyip pişirmeye devam ediniz.
·                 Yeteri kadar sıcak suyunu katıp 1-2 dakika pişiriniz. ( 2,5 su bardağı kadar sıcak su)
·                 ( Sıcak suyumuzu kıymamıza göre ilave edip iyice pişmesini sağlıyoruz).
·                 Suyunu çekmesine yakın baharatlarını ekleyip altını kapatınız.
·                 Servis tabağına  bir adet lavaşı alınız.
·                 Üzerine kıymalı harçtan yeteri kadar koyup yayınız.
·                 1 lavaş- 1 kıymalı harç olacak şekilde üst üste tüm malzemeyi döşeyiniz.
·                 Bütün malzemeyi kat kat döşedikten sonra üçgen şeklinde dilimlere kesiniz
·                 Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp sıcak servis yapınız.
·                 AFİYET OLSUN
·                  NOT: Tadı ve görüntüsü lahmacuna benziyor, sarımsaklı yoğurtla güzel bir ikili oluyor







0 Komentar untuk "PRATİK KAYSERİ YAĞLAMASI ( LAVAŞTAN)"

Back To Top