KARTOPU ( KURU YEMİŞLİ)




 
KARTOPU ( KURU YEMİŞLİ)
Çok hafif bir sütlü tatlı....kuru yemişli ayrı bir tat oldu..daha önce iç malzeme olarak muz dilimleri kullanmıştım...hepside ayrı lezzetteler...



·                  MALZEMELER:
·                  125  gr tereyağı veya margarin
·                  1 su bardağı un
·                  1  su bardağı şeker
·                  3 su bardağı süt
·                  1 paket vanilya
·                  1 paket damla sakızı ( Arzuya göre)
·                  İÇİ İÇİN:.
·                  İri çekilmiş ceviz veya fındık veya antep fıstığı
·                  ÜZERİ İÇİN:
·                  Hindistan cevizi
·                  YAPILIŞI:
·                  Tencereye yağı  alıp eritiniz..
·                  İçine  unu ilave ediniz..
·                  Kısık ateşte un kokusu çıkana kadar kavurunuz
·                  Süt, şeker dövülmüş damla sakızı  ve vanilyayı ekleyerek koyulaşıncaya kadar pişiriniz.
·                  Biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırınız.
·                  Elinizle şekil verecek kıvama geldiğinde limon büyüklüğünde parçalar koparınız.( Hamur elinize yapışıyorsa ya  elinize hindistan cevizi alınız veya elinizi hafif su ile ıslatınız).
·                  Avucunuzun içinde açıp,içine iç malzemeden koyup kapatınız.
·                  Oval şekil veriniz.
·                  Ve her yanını Hindistan cevizine bulayınız.
·                 AFİYET OLSUN








0 Komentar untuk "KARTOPU ( KURU YEMİŞLİ)"

Back To Top