ELMALI PORTAKALLI KURABİYE




ELMALI PORTAKALLI KURABİYE
Ben portakal aromasını çok sevdiğimden kurabiye ve keklere  çok yakıştırıyorum...Her zaman yaptığımız elmalı kurabiyenin iç harcına eklediğimiz portakal da hoş bir tat kattı...Deneyiniz beğeneceksiniz...



·         MALZEMELER:
·         Hamuru için:
·         125 gr. tereyağı veya margarin
·         yarım çay bardağısıvı yağ
·         2 yemek kaşığıyoğurt
·         4 yemek  kaşığı pudra şekeri
·         1 paket kabartma tozu
·         3,5- 4 su bardağı un
·         İçi için;
·         1 adet irice elma
·         1 adet iriceportakal
·         2 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
·         1 çay kaşığı tarçın
·         Üzeri için:
·         Pudra şekeri
·         YAPILIŞI:
·         İçi için:
·         Elmayı yıkayıp kabuklarını soyup rendeleyiniz.
·         Portakalın kabuklarını soyup  minik küpler halinde doğrayınız.
·         Ve küçük bir tencereye alınız.
·         Üzerine şekeri ekleyip meyveler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriniz.
·         Tarçını ekleyip soğumaya bırakınız.
·         Hamuru için:
·         Yoğurma kabına tere yağını ve pudra şekeri alıp karıştırınız.
·         Yoğurt ve sıvı yağını ekleyip karıştırınız.
·         Un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurunuz.
·         Hamuru ikiye bölünüz.
·         Hafif unlu zeminde  hamurları merdane yardımıyla açınız.
·         Sigara böreği keser gibi üçgen parçalara kesiniz.
·         Geniş uca yeteri kadar iç malzemeden koyunuz.
·         Ve sigara böreği gibi rulo şeklinde tek tek sarınız.
·         Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla diziniz.
·         Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz.
·         Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiniz.

·         AFİYET OLSUN




0 Komentar untuk "ELMALI PORTAKALLI KURABİYE"

Back To Top