TAHİN HELVALI ÇITIRLAR





TAHİN HELVALI ÇITIRLAR
Balık menüsü için nefis bir tahin helvalı tarif..çıtır çıtır...yapımı son derece basit..börekleri önceden hazırlayıp servisten hemen önce kızartabilirsiniz...üzeri için pudra şekeri, hindistan cevizi ve tarçın karışımı çok yakışıyor..ama  arzuya göre yalnızca pudra şekeri de kullanabilirsiniz...




·         MALZEMELER:
·         1 adet yufka için:
·         250- 300 gr.Koska Tahin Helvası
·         Üzeri için:
·         yarım çay bardağı pudra şekeri
·         yarım çay bardağı hindistan cevizi
·         1 tatlı kaşığı veya daha fazla tarçın
·         Süslemek için.
·         Çikolata sosu
·         veya
·         tahin
·         Kızartmak için:
·         sıvı yağ
·         YAPILIŞI:
·         Yufkayı tezgaha seriniz.
·         Sigara böreği keser gibi önce 4'e kesiniz.
·         Daha sonra her parçayı 3'e kesiniz.
·         Toplam 12 parça elde ediniz. (Benim yufkam  büyük olduğundan 16 parçaya kestim).
·         Helvayı uzunlamasına yeteri kadar kesiniz.
·         Yufkanın geniş ucuna koyunuz.
·         Hafifçe yanları içe katlayınız.
·         Ve rulo şeklinde sarınız.
·         Yufkanın ucunu açılmaması için hafif su ile ıslatıp yapıştırınız.
·         Tavaya yağı alıp, kızdırınız.
·         Börekleri altı üstü pembeleşinceye kadar kızartınız.
·         Kızaran börekleri havlu kağıt serili servis tabağına alınız.
·         Bir tabağa pudra şekeri, hindistan cevizi ve tarçını alıp karıştırınız.
·         Börekleri sıcak sıcak bu karışıma bulayınız.
·         Servis tabağına alınız.
·         Arzu ederseniz üzerlerine çikolata sosu veya tahin dökebilirsiniz.
·         Sıcak servis yapınız.

·         AFİYET OLSUN











0 Komentar untuk " TAHİN HELVALI ÇITIRLAR"

Back To Top