ANTEP'İN KEREBİÇ KURABİYESİ



ANTEP'İN KEREBİÇ KURABİYESİ
     Sevgili Melek Aslan'a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...Ellerinize sağlık...


·         MALZEMELER:
·         1 paket tereyağı veya margarin
·         2 adet yumurta
·         1 paket kabartma tozu ,
·         1 paket vanilya ,
·         1 su bardağı pudra şekeri
·         aldığı kadar un
·         İçi için :
·         2 su bardağı ceviz
·         1 yemek kaşığı şeker
·         1 yemek kaşığı tarçın
·         1 paket vanilya
·         YAPILIŞI:
·         Cevizleri dişe gelecek şekilde robotta çekiyoruz içine şekeri tarçını vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
·         Hamuru yoğuruyoruz şekerle margarini iyice yediriyoruz yumurtaları kabartma tozunu vanilyayı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz.
·          üstündeki süsleri yapmak için 1 hamur bezesi kadar hamuru ayırıp içine 1 yemek kaşığı kakao katıp yoğuruyoruz.
·         Ayırdığımız kakaolu karışımlı hamuru nohut büyüklüğünde yuvarlayıp kalıbımızın ortasına yerleştiriyoruz
·         Beyaz hamurdan ceviz kadar alıp içli köfte oyar gibi oyup ceviz dolduruyoruz.
·         Elimizle kapatıp kalıba basıyoruz.
·         Mermer kenarına veya havanın alt kısmına vurup çıkarıyoruz
·         180 derece fırında üstü kızarmadan pişiriyoruz.
·          ilk sıcaklığı çıkınca pudra şekerine buluyoruz.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "ANTEP'İN KEREBİÇ KURABİYESİ"

Back To Top