ANNE POĞAÇASI


ANNE POĞAÇASI NASIL YAPILIR?
ANNE POĞAÇASI TARİFİ
PEYNİRLİ POĞAÇA

Dünyanın en lezzetli poğaçasıdır  Anne Poğaçası...


Benim annem hep pide şeklinde yapardı bu poğaçayı..Bende bu yüzden yalnızca bu şekilde yaparım...Fırından çıktığı anda neredeyse tüm tepsiyi bitirebilirsiniz :) 

Bu tarif benim gibi annesini özleyenler için :( 

      ·         MALZEMELER:
·         2 adet yumurta ( 1 sarısı üstte sürülecek)
·         1 çay bardağı eritilmiş tereyağı (Arzu eden margarin kullanabilir.)
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 çay bardağı yoğurt
·         1 paket kabarma tozu veya 1 çay kaşığı dolusu karbonat
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         alabildiği kadar un ( 3,5 su bardağı kadar)
·         İç malzemesi için:
·         yarım kalıp beyaz peynir
·         maydanoz
·         Üzeri için:
·         yumurta sarısı
·         susam
·         çörekotu
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabına yumurta, eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve tuzu alıp, karıştırın.
·         Azar azar unu ve kabartma tozumuzu  ekleyin ve kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur yoğurun
·         Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
·         Maydanozu ince kıyım doğrayın ve peynir ile karıştırın.
·         Avucunuzun içinde oval şekilde açın ve içine yeteri kadar iç malzemeden koyun.
·         Açık uçları üstüne doğru toplayıp pide şekli verin.( Parmak uçlarınızla pişerken açılmaması için çimdikler gibi birleşme yerlerine bastırın).
·         Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine  aralıklarla dizin.
·         Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu  serpin.
·         Önceden ısıtılmış  190 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
·         Kahvaltılarda ve ikindi çaylarında tavsiye ederim
·         NOT: İç malzeme olarak kıymalı veya patatesli de kullanabilirsiniz.      

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "ANNE POĞAÇASI"

Back To Top