TAVADA KOLAY SU BÖREĞİ




TAVADA KOLAY SU BÖREĞİ
TAVADA BÖREK TARİFİ
Su böreğini kim sevmez ki 💖💟 Orijinalini yapmaya fırsat bulamayanlar için güzel bir tarif 👌👌👌Büyük boy kapaklı bir tava kullanmanızi Öneririm! 😊


  • MALZEMELER:
  • 3 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 100 gr. eritilmiş tereyağı
  • İç malzemesi için:
  • 1 kalıp peynir
  • maydanoz
  • Üzeri için:
  • su
  • sıvı yağ
  • YAPILIŞI:
  • Terayağını eritin ve ılıkken içine yumurtaları kırıp karıştırın.
  • Peynir ve ince kıyım maydanozu karıştırın.
  • Yufkaları tam ortadan ikiye kesin.( 6 parça yufka elde ediyoruz).

  • Her bir yufkanın üzerine tereyağlı karışımdan yeteri kadar sürün.

  • Üzerine peynirli harcı serpin.
  •  Rulo şeklinde sarın.

  • Büyük boy bir tavanın tam ortasından başlayıp, 
  
tüm yufkaları uç uca ekleyip dolayın.



  • Dikkat! Şimdi böreğin hafif üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve 3-4 dakika bu şekilde bekletin.

  • Tavanın üzerine tercihen bir kapak kapatarak bir yöne doğru eğip böreğin suyunu tamamen süzün.
  • Böreğin üzerine ve yanlara hafifçe sıvı yağ gezdirin.
  • Orta ateşte tavayı ara ara çevirerek altını kızartın.(Kontrollü pişirin).
  • Bu esnada börek çok güzel kabaracaktır.


  • Altı pişen böreği bir kapak yardımıyla tavadan ters çevirin.


  •  Ve çiğ olan kısım alta gelecek şekilde tekrar tavaya koyun. Nar gibi kızarana kadar pişirin.

  • Pişen böreği ters çevirerek servis tabağın alın.
  • AFİYET OLSUN 
0 Komentar untuk "TAVADA KOLAY SU BÖREĞİ"

Back To Top