REYHAN ŞERBETİ



REYHAN ŞERBETİ NASIL YAPILIR?
REYHAN ŞERBETİ TARİFİ
REYHAN ŞERBETİ
Aromalı tatları seviyorsanız denemenizi öneririm...Tat ve renk olarak müthiş...Satın alırken koyu renk Reyhan'ı tercih etmenizi öneririm...Buz gibi soğuk soğuk harika oluyor...Asitli  içecekler yerine tercih edebilirsiniz.
Reyhan Bitkisinin  Faydaları:
  • Yaprakları güzel kokan bir çeşit süs bitkisidir. 
  • Öksürük kesicidir.
  • Hazımsızlığı ve bağırsak gazlarını giderir.
  • Yemek ve salatalarda tatlandırıcı olarak kullanılır.
  • İştah açıcıdır. 
  • Baş dönmesini durdurur. 
  • Arı sokmasında faydalıdır. 
  • Ağız yaralarını tedavi eder. 
  • Esans yapımında da kullanılır.



·         MALZEMELER:
·         1 demet Reyhan
·         1,5 su bardağı toz şeker
·         1 yemek kaşığı silme limon tuzu
·         2 litre sıcak su
·         YAPILIŞI:
·         Reyhanı güzelce yıkayın.
·         Bir tencere veya bir sürahinin içine şeker,limon tuzu koyun ve üzerine kaynar sıcak suyu dökün.
·         Toz şeker ve limon tuzu eriyinceye kadar kaşıkla karıştırın. Birkaç parçaya bölünmüş reyhanı  ilave edip karıştırın.
·         Üzerini örtün ve 3-5 saat bu şekilde bekletin.
·         Daha sonra ince bir tel süzgeçten geçirin .
·         İyice soğuması için dolaba kaldırın.
·         Buz parçalarıyla servis yapmanızı öneririm.
·         AFİYET OLSUN

0 Komentar untuk "REYHAN ŞERBETİ"

Back To Top