KARPUZLU LİMONATA




KARPUZLU LİMONATA
Soğuk soğuk yaz sıcaklarında harika oldu :)

Bazen dolapta bir kaç dilim karpuz kalıyor, bu şekilde değerlendirebilirsiniz...Bu tarifimi hazırlarken kendi damak tadımıza göre limon ve şekerini ayarladım...
·         2,5 su bardağıkarpuz püresi
·         1- 2 adet limon
·         yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
·         2 litre soğuk su
·         YAPILIŞI:
·         Öncelikle kırmızı renkli, karpuz gibi bir karpuz seçerek işe başlayın.
·         Çekirdekleri ayıklanmış karpuz dilimlerini robotta çekip püre haline getirin.
·         Bir kabın içinde  limonun aromasının çıkması için limon kabuğu rendesi ve şekeri iyice ovun 
·         Üzerine  limon suyunu ilave edip karıştırın.
·         Karpuz püresini ilave edip karıştırın.
·         Bir kaç saat üzeri kapalı şekilde dolapta bekletin.( Tatların iyice birbirine  geçmesi için).
·         Dolaptan çıkardıktan sonra üzerine  soğuk suyu ekleyip karıştırın.Temiz bir tülbent veya  ince tel süzgeçten geçirip sürahiye süzün.
·         Buz parçaları ve  nane yapraklarıyla servis edebilirsiniz.
·         AFİYET OLSUN






0 Komentar untuk "KARPUZLU LİMONATA"

Back To Top