YUFKALI KÖFTE NASIL YAPILIR




YUFKALI KÖFTE NASIL YAPILIR
YUFKALI KÖFTE
YUFKALI KÖFTE TARİFİ
Çok pratik ve sunumu şık bir  tarif...Misafirleriniz ve kendiniz yapabiliceğiniz nefis bir köfte tarifi...Yoğurt, domates ve biber ile sunumu zenginleştirebilirsiniz....

BEYTİ KEBAP tarifime buradan ulaşabilirsiniz.

  • MALZEMELER:
  • 2 adet yufka
  • 400 gr kıyma (orta yağlı)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • çeyrek demet maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı su
  • tuz
  • Servis için:
  • yoğurt
  • biber
  • domates
  • YAPILIŞI:
  • Yoğurma kabına kıymayı alın, üzerine soğan ve sarımsağı rendeleyin.
  • İnce kıyım doğranmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip güzelce yoğurun.
  • En az yarım saat buzdolabında bekletin.
  • İlk yufkayı tezgaha serin ve yufkayı ikiye katlayın.
  • Geniş tarafına kıymanın yarısını şerit olacak şekilde koyun ve  rulo şeklinde sarın
  • Yufkanın uçlarının açılmaması için yufkanın ucunu su ile ıslatın.
  • Sardığınız ruloyu 1,5- 2 parmak genişliğinde keskin bir bıçakla dilimlere kesin.
  • Kıymalı yüzü yukarı gelecek şekilde çöp şişlere takıp aralıklarla dizin. ( 4 veya 5 adet yeterlidir).
  • 2. yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Yufkaların üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün.( Yufkaların kurumaması için)
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yufkalar ve kıyma kızarıncaya kadar pişirin.
  • Tereyağını  eritin ve salçayı ekleyip kavurun. Su ve tuzu ilave edip 1-2  taşım kaynatın.
  • Pişen köfteleri servis tabağın alın.
  • Üzerine salçalı sosu gezdirin. Yoğurt eşliğinde sıcak servis yapın
  • Garnitür olarak domates ve biber çok yakışıyor.
  • AFİYET OLSUN







0 Komentar untuk "YUFKALI KÖFTE NASIL YAPILIR"

Back To Top