KÖPOĞLU (KÖPEOĞLU)


KÖPOĞLU (KÖPEOĞLU MEZESİ) NASIL YAPILIR
KÖPOĞLU TARİFİ
Muğla- Bodrum'a ait bir meze çeşidi...Ana malzemesi patlıcan ve biber...İster közleyerek ister kızartarak bu tarifi yapabilirsiniz...Benim gibi kızarmış patlıcan sever biriyseniz, hele de domates sos ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriliyorsa tadını bir düşünün :)



  • MALZEMELER:
  • 4 adet kemer patlıcan
  • 8 adet biber
  • Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
  • Sos için:
  • 3- 4 adet domates
  • tuz
  • Karabiber
  • 1 adet kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yoğurt sos için:
  • 1 kase yoğurt
  • sarımsak
  • tuz
  • YAPILIŞI: :
  • Patlıcanları kurulayarak kızgın yağa atıp kızartın,
  • Bir süzgece alıp yağının süzülmesini sağlayın,
  • Bir parmak boyunda, iki parmak eninde doğranmış biberleri de yıkayıp kuruladıktan sonra kızartın ve yağını süzdürün,
  • Domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun, İçine küp şeker, karabiber ve tuz atıp bir taşım daha kaynatın,
  • Sarımsaklı yoğurt için sarımsakları ezin veya rendeleyin,
  • Sarımsakları ve tuzu yoğurda ekleyip iyice çırpın (gerekirse az su ekleyin),
  • Patlıcanları, biberleri ve domatesli sosu derin bir kapta karıştırın,
  • Karışımı servis kabına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın
  • AFİYET OLSUN


0 Komentar untuk "KÖPOĞLU (KÖPEOĞLU) "

Back To Top