ŞEKERPARE ( BAYRAM TATLISI)


ŞEKERPARE NASIL YAPILIR
ŞEKERPARE TARİFİ
BAYRAM TATLILARI
Geleneksel bayram tatlılarımızdandır Şekerpare...Ağızda dağılan tariflerini severim ben..Bu tarifte öyle oldu..Bu ölçülerden yaklaşık 23 adet kadar çıkıyor...Arzu ederseniz ölçüyü iki katına çıkarabilirsiniz...Hayırlı Bayramlara...


MALZEMELER:
125 oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
2 adet  yumurta ( 1 tam, diğerinin akı)
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım  su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un ( 3 su bardağına yakın)
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3 Su bardağı şeker
yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Şerbeti için, bir tencereye su ve şekeri alıp 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu  ekleyin  ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Hamuru için, yoğurma kabına  yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış  tereyağı, sıvı yağ, irmik, pudra şekerini alıp karıştırın.
Azar azar unu ekleyin, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekil verin.
Yağlanmış fırın tepsisine aralılarla dizin
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla boydan boya çizikler atın.
Önceden ısıtılmış   180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Pişen şekerpareleri tepsiden almadan sıcakken üzerine ılık şerbeti dökün.( Şekerparler pişince başka bir tepsiye almayınız! Fırın tepsisinin sıcaklığı ile şerbeti çekiyor).
Bir kaç saat dinlenmesini bekleyin.
Üzerini dövülmüş antep fıstığı veya cevizle süsleyin.

AFİYET OLSUN 
0 Komentar untuk "ŞEKERPARE ( BAYRAM TATLISI)"

Back To Top