KÖZ PATLICANLI PATATES KÖFTESİ NASIL YAPILIR



KÖZ PATLICANLI PATATES KÖFTESİ NASIL YAPILIR
PATLICANLI KÖFTE NASIL YAPILIR
Sevdiğim iki sebze bir köftede buluştu...Patatese köz patlıcanın tadı çok yakıştı...İçi yumuşak dışı çıtır harika köfteler...
·         MALZEMELER:
·         2 adet patlıcan
·         3 adet haşlanmış patates
·         2 adet yumurta sarısı
·         1 yemek kaşığı nişasta
·         2 yemek  kaşığı galeta unu
·         2 yemek kaşığı un
·         100 gr. kaşar peyniri
·         tuz- karabiber- kırmızı toz biber

·         Kızartmak için:
·         sıvı yağı

·         Üzeri için:
·         galeta unu

·         Servis için:
·         1 kase yoğurt
·         1 tutam dereotu
·         1 diş sarımsak
·         tuz
·         1 yemek kaşığı zeytinyağı

·         YAPILIŞI:
·         Patlıcanları közleyin. Kabuklarını temizleyip ince kıyım doğrayın.
·         Bir kabın içine patatesleri rendeleyin.
·         Üzerine  doğranmış köz patlıcan, rende kaşar, galeta unu, nişasta, un ve baharatları ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilave edebilirsiniz.
·         Harcı 1 saat kadar üzeri kapalı bir biçimde dolapta dinlendirin.
·         Harçtan parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerine bastırıp yassı köfteler elde edin.
·         Bir kabın içine galeta ununu alın ve köfteleri tamamen galeta ununa bulayıp kızgın sıvı yağda kızartın.
·         Servis tabağına fazla yağını alması için havlu kağıt serin ve kızarın köfteleri çıkarın.
·         Sarımsağı rendeleyin ve tuz ile ezin. Yoğurdu ekleyip çırpın. İnce kıyım doğranmış dereotunu  ilave edip karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirin.
·         Sıcak servis yapın.
·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KÖZ PATLICANLI PATATES KÖFTESİ NASIL YAPILIR"

Back To Top