HAVUÇLU NİŞASTALI KURABİYE



HAVUÇLU NİŞASTALI KURABİYE
İçi cezerye tadında... dışı kıyır kıyır bir kurabiye...Ben piştikten sonra üzerine yarısına meyve sosu yarısına pudra şekeri kullandım...İkisi de ayrı güzel oldular..





·         MALZEMELER:
·         125 gr. oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
·          2 adet yumurta
·          1 çay bardağı  pudra şekeri
·          1 tatlı kaşığı  kabartma tozu
·          1 su bardağı un
·          3 su bardağı nişasta
·          İç harcı için:
·          2 adet orta boy havuç
·          1 çay bardağı toz şeker
·          1 tatlı kaşığı tarçın
·          2 yemek kaşığı hindistan cevizi
·          arzuya göre 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
·          Üzeri için:
·          meyve sosu veya pudra şekeri
·          YAPILIŞI:
·          İç harcı için;havuçları rendeleyip bir tencere veya tavaya alın. Üzerine şeker,tarçın ve hindistan cevizini ekleyip 5-6 dakika orta harlı ateşte havuçlar biraz yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
·         Soğuktan sonra arzu ederseniz cevizekleyebilirsiniz.
·         Yoğurma kabına, yağı, pudra şekerini ve yumurtaları alıp güzelce karıştırın.
·         Un, kabartma tozu ve nişastayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.( Ben 3 su bardağı nişasta kullandım.Yumurtaların büyüklüğüne göre oran değişebilir.Nişastayı azar zar ekleyiniz).
·         Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın.
·         Avucunuzun içinde bezeyi açıp yeteri kadar iç malzemeden koyun ve açık ucları ortada toplayıp kapatın.
·         Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kat yeri alta gelecek şekilde koyup aralıklı dizin.
·         Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika kadar üzerleri beyaz renk olacak şekilde pişirin.
·         Kurabiyeler soğuduktan sonra tepsiden alın.
·          Arzu ederseniz üzerlerine meyve sosu veya pudra şekeri kullanabilirsiniz.
·         ( Ben Pakmaya orman meyveli sos kullandım).

·          AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "HAVUÇLU NİŞASTALI KURABİYE"

Back To Top