PASTANE POĞAÇASI




PASTANE POĞAÇASI NASIL YAPILIR?
PASTANE POĞAÇASI TARİFİ
Yapımı kolay, evdeki malzemelerle harika bir poğaça tarifi... Puf puf olmayan kıyır bir poğaçadır... Peynirli ve patatesli iç malzeme ile nefis oluyor...Eğer iç malzeme koymak istemezseniz pişirdikten sonra ortadan kesip birer dilim kaşar peyniri koyabilirsiniz....AFİYET OLSUN

  • MALZEMELER:
  • 2 adet yumurta ( 1 sarısı üzerine)
  • 250 gr. oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un ( 6 su bardağı kadar)
  • İç Malzemesi için:
  • peynir
  • Üzeri için:
  • yumurta sarısı
  • çörek otu
  • YAPILIŞI:
  • 5 su bardağı kadar unu karıştırma kabına alın ve üzerine instant maya ve şekeri döküp karıştırın.
  • Unun ortasını havuz şeklinde açın.
  • Ortasına ılık süt, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyip ortadan başlayarak  yoğurmaya başlayın. 
  • Kenarlardan azar azar unu içeri alarak yoğurun Çok az daha un ekleyin. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur yoğurun ( Ben 6 su bardağı kadar un kullandım).
  • Hamurun üzerini kapatın ve ılık ortamda 10 dakika  kadar mayalandırın. ( Bu poğaça puf puf yumuşak bir poğaça değildir. Daha kıyır bir poğaça olacağından hamuru çok mayalandırmıyoruz).
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Avucunuzun içinde  açıp içine yeteri kadar ezilmiş peynir koyun.
  • Açık uçları ortada birleştirip kapatın ve oval şekil verin.( Arzu ederseniz yuvarlak şekil de verebilirsiniz).
  • Ek yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine bolca yumurta sarısı sürün.
  • Çatal yardımıyla üzerine çizin
  • Çörek otu serpin.
  • Ilık 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN


0 Komentar untuk "PASTANE POĞAÇASI"

Back To Top