KOLAY KREM KARAMEL



KOLAY KREM KARAMEL NASIL YAPILIR? 
KOLAY KREM KARAMEL TARİFİ
Bu tarif bana göre orijinalinden  daha hafif ve lezzetli oluyor...Benim en sevdiğim sütlü tatlıdır... Yemek davetlerimde eğer sütlü bir tatlı yapacaksam bu kesinlikle Krem Karamel olur :)
Facebook yemek sayfam Mutfağımdaki Tatlar 'ı ilk  açtığımda çok uzun bir süre Krem Karamel sayfamın profil resmi olmuştu :)



  • MALZEMELER:
  • Kremi için:
  • 1 litre süt
  • 3 adet  yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 klasik Türk kahvesi fincanı nişasta
  • 1 paket vanilya 
  • 1 tutam limon kabuğu rendesi
  • Karameli için::
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Üzeri için:
  • İri çekilmiş fındık
  • YAPILIŞI:
  • Vanilya hariç krem malzemelerini bir tencereye alın.
  • Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.Son aşamada vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Bir yandan da karameli yapmak için küçük bir tencere veya tavaya şekeri alın, Şekeri kısık  ateşte ara ara karıştırarak, şeker eriyip hafif kırmızı rengi alana kadar eritin. ( Hem muhallebi hem de karameli aynı anda ateşe koyun.)
  • Eğer cam kap kullanacaksak kesinlikle kabın KURU olması gerekiyor.Yoksa karameli döker dökmez cam çatlar.Bu ölçüde, bir çoğumuzun evinde bulunan çizgili cam kaselerden 7 adet çıkıyor.
  • Kapların dibine SICAK SICAK  1 ' er yemek kaşığı  karameli, üzerine de muhallebiyi dökün.
  • Oda sıcaklığında  Ilındıktan sonra  her kasenin üzerini muhallebinin kurumaması için streç film ile örtün ve buzdolabının normal rafında  en az 3-5 saat bekletin. ( Bir gece buzdolabında bekletilirse sonuç çok daha başarılı oluyor).
  • Eğer çelik krem karamel kapları kullanılacaksa servisten önce kabın altına sıcak bir bez koyup 2-3 dakika bekletelin, karmeli daha iyi kendini kaptan bırakacaktır.
  • İyice soğuyan krem karameli ters çevirip, servis  tabağına alın.
  • Krem karamelin üzerine ve eteklerine dövülmüş fındık serpin.
  • AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KOLAY KREM KARAMEL"

Back To Top